Over iets meer dan een week is het weer Pasen. Ik kan me van vroeger uit herinneren dat we vaak met Pasen gingen gourmetten, maar de laatste jaren zijn we meer van de brunches en lunches geworden. En terecht.. Je kunt namelijk zo veel leuke gerechten maken voor de vrolijke lente viering. Daarom heb ik dit keer een lekker lunchrecept voor je met kip en ananas. De tropische kip ananas salade. lekker voor op brood. En niet alleen op brood, maar ook op toastjes of crackers.
Deze salade is trouwens extra lekker op het desembrood papaya vanĀ besteldesembrood.nl. Ik had al eerder verteld dat ik de broden van deze website mocht proberen en eerder heb ik een super lekker zoete tosti met blauwe bessen en brie gemaakt op het cranberry zuurdesembrood. Ik moet zeggen dat ik het papaya brood nĆ³g lekkerder vind, dan het cranberry zuurdesembrood. Doordat het brood heel licht is, komen de smaken van de papaya en rozijnen goed tot hun recht. En in combinatie met de tropische kip ananas salade, is het brood een waar feest.
tropische kip ananas salade
Ingredients
- 2 kippendijfilets
- 500 ml kippenbouillon
- 1 klein blikje ananasschijven uitgelekt
- 1 handje verse bieslook fijngesneden
- 5 el magere yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 rode peper fijngesneden
- zout en peper
Instructions
-
Pocheer de kippendijfilets ca. 10 minuten in de warme (niet kokende) kippenbouillon. Laat de ananas GOED uitlekken. er moet zo veel mogelijk vocht uit. Anders wordt de salade te waterig.
-
Snijd de ananas (of gebruik zoals ik voorgesneden ananas.. ja i knoooow lui) in kleine blokjes. Snijd de rode peper en de bieslook fijn. Meng de yoghurt, de mayonaise, de bieslook, rode peper, kurkuma en eventueel wat zout en peper door elkaar tot een mooi sausje.
-
Haal de kippendijen uit de bouillon en snijd ze fijn. Laat ze goed afkoelen. Roer de afgekoelde kip met de stukjes ananas door het sausje. Koud serveren. Het is gegarandeerd een succes!! Smakelijk!
Voor nog meer kip kijk je hier:
- Vietnamese salade met kippendijfilet
- Eenvoudige ovenschotel met kip en brood
- noedels met zeekraal, shiitake en kippendijfilet