vegan bananenbrood met cashewnoten
Het is even geleden dat ik een bananenbrood heb gebakken. En dit keer ga ik voor de vegan variant met havermout en cashewnoten. Super lekker en super gezond.

Het is inmiddels al weer een hele tijd geleden dat ik bananenbrood heb gemaakt. En dat terwijl het eigenlijk super lekker is en in de meeste gevallen dat ik ze maak, ook gezond. Waarom? Het is eenvoudig om te maken, super lekker en er zitten ook lekker veel bananen en noten in. Daarbij kun je een bananenbrood in porties invriezen, zodat je iedere dag van de week een gezonde snack of ontbijt hebt. En dit keer heb ik een vegan versie voor je. Want ja, ik probeer echt vaker plantaardig te eten.

Dus hier het recept, van mijn vegan bananenbrood van havermout. Maar hoe dan? Ja, ik gebruik eigenlijk altijd eieren in mijn brood, maar dat gaat niet als je een veganistisch recept wil maken. Daarom heb ik een “chia ei” gemaakt. Dit is 1 el chiazaad met 2 el water. Je laat dit ongeveer 10-15 minuten staan, tot de zaadjes plakkerig en bijna slijmerig worden… en tadaa.. een vegan ei. Heb je nou geen chiazaad in huis? dan zou je ook een eetlepel lijnzaad kunnen gebruiken. Dat werkt op dezelfde manier.

vegan bananenbrood met havermout

vegan bananenbrood met havermout

Course Breakfast
Prep Time 15 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 45 minuten
Servings 10

Ingredients

  • 1 "chia ei" 1 el chiazaad en 2 el water
  • 4 rijpe bananen
  • 1 el ahorn siroop
  • 1/2 tl vanille extract
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 2 tl pumpkin spice (optioneel. Je kunt ook voor kaneel of koekkruiden gaan)
  • 150 g havermoutmeel (fijngemalen havermout)
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • zout
  • 50 g cashewnoten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Maal 150 g havermout met de (pumpkin spice) kruiden fijn in een keukenmachine.

  3. Prak  3,5 banaan in een diepe kom, totdat je geen grote klonten meer hebt. Bewaar de rest voor later, om te garneren.

  4. Voeg de ahorn siroop, gesmolten kokosolie, het vanille extract en het chia ei toe. Roer het geheel goed door elkaar. 

  5. Doe nu het meel, het bakpoeder, de backing soda en een snuf zout bij het beslag. Meng dit goed. Hak dan de cashewnoten in stukjes en roer deze zorgvuldig  door het beslag.

  6. Vet een bakblik in met bakingspray en schenk het dikke beslag in de vorm. Leg de plakjes banaan er voorzichtig bovenop. 

  7. Bak het bananenbrood in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Laat het brood een beetje afkoelen voor je hem stort. Lekker met wat boter, nutella of pindakaas. Yummm

vegan bananenbrood

voor nog meer bananenbrood, kijk je hier:

About Post Author