Yes, het is weer MEATLESS MONDAY en daarom heb ik weer een heerlijke tomaten- paprikasoep voor je, boordevol met lekkere groenten. Ik heb deze soep als lunchgerecht gemaakt, en haalde er 4 porties uit. Als je hem als avondmaal wilt serveren is het denk ik genoeg voor 3 personen. Anders is het misschien wat weinig. Hoewel, ik ben een grote eter. Dus misschien tel ik niet als een normaal persoon.
Vegan Tomaten- paprikasoep
Ingredients
- 2 grote uien fijngesneden
- 6 oranje paprika's in blokjes
- olijfolie om in te bakken
- 1 kg tomaten in blokjes
- 2 takjes verse tijm
- 1 blaadje laurier
- 750 ml groentebouillon op basis van een half blokje (evt. een hele naar smaak)
- 1 hand verse basilicum
- brood om erbij te serveren
Instructions
-
Verhit de olie in een soeppan en bak de gesneden ui en paprika ongeveer 7 minuten. Voeg dan de tomaten, laurier, tijm en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de groenten lekker zacht en gemakkelijk te pureren zijn.
-
Snijd 2/3 van de basilicum fijn en roer deze door de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Ik vind het zelf altijd wel lekker als er nog een paar grovere stukjes in de soep blijven zitten, voor de bite. Maar dat is natuurlijk optioneel. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en garneer de soep met een blaadje basilicum. Serveer de soep met een lekker stuk, vers brood.
Zoek je nog een lekker nagerecht? Kijk dan vooral even hier: