Deze gevulde portobello's zijn ideaal als lunchgerecht of als lichte, vegetarische maaltijd. Eenvoudig om te maken! En kei lekker!

Paddenstoelen zijn ontzettend lekker om mee te koken. Ik kook veel met champignons, maar vind het ook leuk om soms te koken met wat onbekendere soorten paddenstoelen. Een portobello is eigenlijk een grote variant van de kastanjechampignon. Door het grote en ietwat diepe formaat, is het ideaal om portobello’s te vullen.

Dit recept is ontzettend eenvoudig en zal vast niet origineel zijn, maar het is wel super eenvoudig om te maken en lekker snel klaar. Je kunt de paddenstoelen serveren met een lekker frisse (tomaten)salade.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
–  2 portobello’s
– 1 bol mozzarella ( in kleine stukjes gesneden)
– 2 el groene pesto
– 2 el pijnboompitten
– cherrytomaten (in stukjes gesneden)
– zout en peper
– balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de portobello’s op hun rug en snijd de steeltjes eruit. Verdeel de fijngesneden mozarella over de twee paddenstoelen en verdeel de pesto en pijnboompitten over de mozarella. Leg de portobello’s in een ovenschaal en gaar ze in ca. 15-20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de kaas begint te borrelen en de pijnboompitjes mooi goudbruin zijn.

Doe ondertussen de gesneden cherrytomaten in een kom en breng deze op smaak met wat balsamicoazijn, zout en peper.

Serveer de paddenstoelen met de frisse tomatensalade. Heerlijk als lunch of als lichte maaltijd.

liefs,
#Kuukskes

About Post Author