Paprika. Dat vind ik zo’n lekkere groente. De rode en gele neem ik vaak gewoon zo mee om als snack te eten op school en de groene vind ik altijd heerlijk door soepen en ovenschotels. Paprika is ook nog eens super gezond. In de rode paprika’s zit zelfs heel veel vitamine C. Een perfecte groente voor deze tijd van het jaar dus. En vandaag heb ik een lekker vegetarisch recept met puntpaprika’s voor je. Een maaltje, boordevol met groentes. Je zou dit gerecht ook vegan kunnen maken, door de kaas te vervangen door vegan kaas. Of je laat de kaas helemaal weg. Maar zoals jullie weten ben ik een groot kaasliefhebber, dus bij mij gaat het er sowieso op.
In het recept staat trouwens 2 puntpaprika’s en op de foto zie je er drie. Ze waren wat klein uitgevallen. Dus ik rekende nu gewoon 1 1/2 paprika per persoon!!
Vegetarisch: gevulde paprika met champignons en spinazie
Ingredients
- 2 puntpaprika's
- 1 ui
- 250 g (kastanje) champignons
- 2 teentjes knoflook
- 250 g verse bladspinazie
- 50 g geraspte kaas kies welke kaas je zelf lekker vindt
- zout en peper naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Was de puntpaprika's en snijd ze door de helft. Ik probeer hem altijd zo te snijden dat je aan beide helften nog een stuk steel ziet. Lekker gezellig. Verwijder de zaadlijsten van de paprika.
-
Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons in kleine blokjes (ongeveer 1 cm.)
-
Fruit de knoflook en uisnippers in een pan. Voeg later de champignons toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg nu de spinazie toe en roer deze door tot hij gesloken is. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Haal het mengsel van het vuur. Leg de paprikapunten op een, met bakpapier beklede, bakplaat en verdeel het champignonmengsel over de 4 paprika-helften. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
-
Bak de paprika's in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Heerlijk!!
Misschien vind je dit ook lekker: