Deze schattige, en vooral lekkere vogelnestjes zijn super leuk om te maken voor Pasen. Ik had in het april pakket van “vrienden van AH”, een doosje met super leuke chocolade paaseitjes gekregen. Omdat ze er zo echt uitzien (bijna als gekleurde kwarteleitjes) maken ze dit gerechtje extra bijzonder. En de nestjes zijn kei lekker. Ik had overigens wat van de chocolade mix over en dat heb ik later door mijn yoghurt geroerd.. een aanrader!!
Ik had over, omdat ik voor de foto maar 4 nestjes heb gemaakt. Maar het recept is goed voor 8 vogelnestjes.
vogelnestjes van pure chocolade en gepofte rijst
Ingredients
- 100 g gepofte rijst
- 200 g extra pure chocolade
- 50 g rozijnen
- 50 g amandel snippers
- 16 paaseitjes
Instructions
-
Smelt de extra pure chocolade au bain marie of in de magnetron (ik heb het zelf in de magnetron gedaan, scheelt weer afwas haha!). Ik heb de chocolade eerst een minuut verwarmd. Toen goed doorgeroerd en daarna weer een minuut verwarmd. Bij mij was alle chocolade toen gesmolten.
-
Als de chocolade helemaal vloeibaar is, schenk je het in een mengkom en doe je hier de gepofte rijst, rozijnen en het amandelschaafsel bij. Roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel vervolgens in 8 grote (of eventueel 16 kleine) porties. Maak een klein kuiltje in het midden en verdeel de chocolade-eitjes over de nestjes. Laat ze in de koelkast afkoelen, zodat de chocolade weer hard wordt. Vrolijk Pasen!
Voor nog meer “vrienden van AH” recepten, kijk je hier:
- chocolade sushi met banaan
- Meringue met stoofpeertjes en portsaus
- chocolade sticks voor chocolademelk