De winter is al redelijk voelbaar en de feestdagen komen steeds dichterbij. De winkels liggen vol met de leukste cadeautjes en overal poppen weer de lekkerste recepten op. Ik vind het heerlijk om met familie lekker te eten en eten nét dat beetje extra te geven.
Om van vlees en yoghurt echt een feestje te maken heb ik hier een eenvoudig receptje voor cranberry saus. Heerlijk om warm te serveren over (herten)biefstuk, rollade en kalkoen, maar zeker ook lekker over een ontbijtje.
Wat heb je nodig?
– 500 gr cranberry’s
– 1 sinaasappel
– 1 citroen
– 1 kaneelstokje
– 1 steranijs
– 3 kruidnagels
– 3 el kokosbloesemsuiker
Boen de sinaasappel en citroen schoon. Rasp de zest van de vruchten af en pers de vruchten uit.
Doe de rest, het sap en de rest van de ingrediënten in een pan en laat het koken tot de saus indikt. Vergeet niet om af en toe te roeren.
Proef de cranberry saus. Als je hem te zuur vindt, kun je er wat meer suiker aan toevoegen. Ik vind het zelf wel lekker als hij wat zurig is. Probeer de kaneel, kruidnagels en het steranijs uit het mengsel te vissen.
Voor een gladde saus kun je even de staafmixer door het mengsel halen, maar ik vind dat zelf niet nodig.
Serveer de cranberrysaus als hij iets is afgekoeld. Heerlijk sausje. En je huis gaat er ook nog eens ontzettend lekker van ruiken!!