Deze heerlijke wortelsalade is een gezond en snel bijgerecht als je in deze nazomer nog lekker gaat barbecueën of eten. Ik ben gek op fruit in een salade en probeer altijd iets van (gedroogde) vruchten of bessen toe te voegen aan een salade. In Marokko heb ik voor de eerste keer echt een wortelsalade gegeten en sindsdien heb ik altijd een recept willen maken. Maar dat was er nog niet van gekomen. En daarom heb ik er gelijk maar een feestje van gemaakt.
Het is tegenwoordig wel echt een stuk moeilijk om goede foto’s te maken, want zoals je ziet vindt Atjar de camera erg interessant. Hij gaat er tegenwoordig gewoon voor liggen, haha!
Deze salade is trouwens bedoeld voor 3-4 personen. Het is echt een bijgerecht, maar kan de volgende dag ook heel goed als lunch. Kei lekker.
Wat heb je nodig voor deze wortelsalade?
Wortelsalade met kikkererwten en pistache
calorieën per portie: 274
eiwit: 10,7 gram
koolhydraten: 28,3 gram
vezels: 8,8 gram
vetten: 12,1 gram
Ingredients
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 300 gram bospeen geschild en in schijfjes gesneden
- 40 gram pistache nootjes ongezouten
- 1 rode paprika ontpit en in stukjes gesneden
- 100 gram feta kaas in blokjes gesneden
- 150 gram granaatappelpitjes
- verse peterselie
- verse munt
- 1 sinaasappel de zest en het sap
- 1 tl ras el hanout
Instructions
-
Maak de bospenen schoon en snijd ze in plakjes. Verwijder de
zaadjes uit de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de feta kaas in
blokjes en doe dit alles met de granaatappelpitjes in een grote schaal. -
Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur. Giet de
kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Rooster de kikkererwten en de
pistache nootjes (zonder olie) goudbruin. Laat ze iets afkoelen en voeg ze dan
toe aan de schaal met wortel. -
Snijd de groene kruiden fijn. Snijd de schil (alleen het
oranje deel) heel fijn. Meng het sap van 1 sinaasappel, de verse kruiden en de
ras el hanout door elkaar en schenk deze over de salade. Roer alles goed door
elkaar. -
Serveren maar. De volgende dag is de wortelsalade nóg
lekkerder. -
TIP: je kunt trouwens ook andere groene kruiden gebruiken. Ik had bijvoorbeeld wat basilicum over en dat heb ik er ook bij gedaan. Maar bieslook of koriander is ook lekker. Kies groene kruiden die je gewoon zelf heel lekker vindt.