Ga terug
Print
aziatisch gehaktbrood met verse gember

Aziatisch gehaktbrood met verse gember

Prep Time 10 minuten
Cook Time 10 minuten
oventijd 40 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 500 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 1 witte ui gepeld en fijngesneden
  • 3 tenen knoflook gepeld en fijngesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 spaanse peper of als je van pittig houdt, iets pittigers.
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl djahé gemberpoeder
  • 75 g paneermeel
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Om te garneren:

  • ketjap manis
  • Bawang goreng gebakken uitjes
  • 2 stengels lente- ui

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de knoflook, ui en verse gember schoon. rasp de gember en hak de ui en knoflook fijn.

  2. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook, ui en gember aan. De keuken zal nu al heerlijk gaan ruiken. Haal de pan van het vuur als de uien glazig zijn en laat het geheel afkoelen.

  3. Als het mengsel is afgekoeld doe je het samen met het gehakt, de ketjap, sambal, rode peper, gembersiroop, djahé en paneermeel in een kom. Meng alles goed door elkaar, en maak een stevige bal van het gehakt. Kippengehakt kan een beetje plakken. Dat is op zich niet erg, maar als je dat niet fijn bent, gebruik je wat extra paneermeel.

  4. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de grote gehaktbal erin. Druk hem iets plat, waardoor je een soort broodvormige gehaktbal krijgt.

  5. Bak het Aziatische gehaktbrood ongeveer in 40 minuten gaar. Laat het brood een beetje afkoelen voor je het serveert. Garneer het brood voor het serveren met lente-ui, gebakken uitjes en ketjap. Je kunt het gehaktbrood eventueel ook eten als het is afgekoeld. Lekker op een broodje.

    Selamat makan!