Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de knoflook, ui en verse gember schoon. rasp de gember en hak de ui en knoflook fijn.
Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook, ui en gember aan. De keuken zal nu al heerlijk gaan ruiken. Haal de pan van het vuur als de uien glazig zijn en laat het geheel afkoelen.
Als het mengsel is afgekoeld doe je het samen met het gehakt, de ketjap, sambal, rode peper, gembersiroop, djahé en paneermeel in een kom. Meng alles goed door elkaar, en maak een stevige bal van het gehakt. Kippengehakt kan een beetje plakken. Dat is op zich niet erg, maar als je dat niet fijn bent, gebruik je wat extra paneermeel.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de grote gehaktbal erin. Druk hem iets plat, waardoor je een soort broodvormige gehaktbal krijgt.
Bak het Aziatische gehaktbrood ongeveer in 40 minuten gaar. Laat het brood een beetje afkoelen voor je het serveert. Garneer het brood voor het serveren met lente-ui, gebakken uitjes en ketjap. Je kunt het gehaktbrood eventueel ook eten als het is afgekoeld. Lekker op een broodje.
Selamat makan!