Ga terug
Print
delicata challenge chocolade fudge

chocolade fudge met kruidnoten - Delicata challenge

Prep Time 15 minuten
Cook Time 2 uur
Total Time 2 uur 15 minuten
Servings 16
Author Kel

Ingredients

  • 1 blik gezondenseerde melk
  • 200 g pure chocolade Delicata
  • 200 g crispy wit Delicata
  • 1 handje pistachenoten ongezouten
  • 1 handje mini marshmallows
  • 1 handje pepernoten

Instructions

  1. Zet twee kleine pannetjes op laag vuur en verdeel de gecondenseerde melk over de twee pannetjes. Breek stukjes pure chocolade in de ene pan en stukjes crispy wit in de andere pan. Laat de chocolade helemaal smelten en meng hem goed door de melk.

  2. Als de chocolade gesmolten is, haal je de pannen van het vuur. Ik heb ze op een onderzetter op tafel gezet, omdat ik de pannen tegelijk nodig heb bij de volgende stap.

  3. Roer een deel van de marshmallows door het pure chocolademengsel (ze zullen een beetje gaan smelten) en de pistachenoten door de witte chocolade.

  4. Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal en leg er een vel bakpapier in. Schep om en om uit de pannen een lepel met chocolade. Doordat je het om de beurt doet, krijg je een tof marmer-effect in de chocolade fudge.

  5. Als de chocolade helemaal verdeeld is in de vorm strooi je de resterende marshmallows eroverheen en steek je de pepernoten in de chocolade fudge. Druk ze er iets verder in, zodat ze voor de helft onderstaan. 

  6. Laat de plaat nu ongeveer 2 uur in de koelkast afkoelen tot je een harde plak krijgt.

  7. Snijd de plak in ca. 16 stukken en serveer ze bij de koffie of thee! Heerlijk!!