Ga terug
Print
dim sum point ha kau dumpling soep

Dumplingsoep

Ingredients

  • 1 1/2 liter kippenbouillon van 2 blokjes
  • 4 plakken verse gember gekneusd
  • 2 kippenbouten in stukken gesneden
  • 1 hele knoflookteen geplet
  • 1 el sojasaus
  • 4 lente- uitjes in grove stukken gesneden en geplet
  • 1 1/2 pak Ha Kau dim sum van bijv. Dim Sum Point

Om te garneren

  • lente-ui in kleine ringetjes gesneden
  • chilivlokken

Instructions

  1. Verhit de kippenbouillon in een pan en voeg de kippenbouten toe. Kook de kip in de bouillon tot de kip gaar is. Haal de kip stukken uit de bouillon en leg apart. Laat de bouillon ondertussen op een laag vuur staan.

  2. Haal het vel van de kip en snijd het vlees van de botten. Doe alleen de stukken vlees terug in de bouillon. De botten en het vel heb je niet meer nodig. Ik kluif die altijd helemaal leeg, haha!!

  3. Voeg nu de plakken gekneusde gember, de lente-ui en de sojasaus toen aan de bouillon. Verwarm zachtjes mee.

  4. Haal de dim sum uit de verpakking en kook in de bouillon zoals op de verpakking staat beschreven, tot ze gaar zijn.

  5. Verdeel de dim sum over de soepkommen en schenk de bouillon eroverheen. Garneer met chilivlokken en lente-ui. Smakelijk!