Ga terug
Print
es tjendol cendol / es dawet

Es Tjendol (cendol)

Servings 4 porties

Ingredients

Voor de cendol

  • 100 g rijstmeel
  • 1 tl maizena
  • 500 ml water
  • zout een snuf
  • 1 pandanblad
  • pandanextract een klein beetje voor de kleur

Voor de siroop

  • 1 1/2 blok gula djawa
  • 1 pandanblad
  • 200 ml water
  • 1 tl maizena aanlengen met water

Voor de kokosmelk

  • 500 ml romige kokosmelk
  • zout een snuf
  • 1 pandanblad

Optioneel:

  • fijngesneden jackfruit

Instructions

Bereiding van de Tjendol druppels

  1. Meng het water met het pandan-extract en het pandanblad. Maak een papje van maizena, bloem en zout. Leng de maizena en bloem eerst een beetje aan met water tot een glad papje en voeg daarna de rest van het gekleurde water toe.

  2. Kook dit geheel uit een stijve pap op een laag vuur.

  3. Zet een pan met koud water op en hang daar de tjendolzeef boven. Roer de stijve pap door de zeef, zodat de tiendol druppels in het water vallen.

  4. Laat de druppels afkoelen in het water.

Bereiding van de palmsuiker siroop

  1. Doe de gula djawa, het water en het pandanblad en verhit het geheel. Het moet niet gaan koken, maar de suiker moet gaan oplossen in het water tot een siroop. Maak een papje van de maizena met wat water en voeg toe. Laat het geheel wat afkoelen, zodat het indikt.

Bereiding van de kokosmelk

  1. Doe in een andere pan het pandanblad, de kokosmelk en een beetje zout. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur uit als de kokosmelk kookt.

Bereiding Es Tjendol (cendol)

  1. Doe een laagje cendol druppels in het glas.

  2. Schenk hier wat gula djawa siroop op.

  3. Maak het glas vol met ijsblokjes en kokosmelk.

  4. Top eventueel af met wat fijngesneden jackfruit (nangka).