Ga terug
Print
gegrilde ananas barbecue tip

Gegrilde ananas met een munt- yoghurtsausje

calorieën (per portie): 78
vet (g): 2,4
koolhydraten (g): 13,9
eiwit (g): 1,2

Course Side Dish
Prep Time 20 minuten
Servings 4
Author Kel

Ingredients

  • 1 ananas
  • 15 g geraspte kokos
  • 50 g soya yoghurt

Instructions

  1. Schil de ananas, snijd het midenstuk eruit. Dit gaat heel eenvoudig met zo'n ananas schiller, maar ik doe het altijd met een mes. Snijd de ananas vervolgens in 12 parten.

  2. Prik in iedere part een satéprikker. Als je houten prikkers gebruikt, moet je ze eerst in water weken, anders branden ze aan.

  3. Grill de ananasspiezen aan alle kanten, tot ze een mooi grillstreepje krijgen. Als je geen barbecue hebt aanstaan, kun je dit ook altijd in een grillpan doen.

  4. Hak intussen de munt fijn en roer deze door de yoghurt.

  5. Als de spiezen klaar zijn, garneer je ze met wat kokos en serveer je ze met de yoghurt. Ook lekker met een bolletje ijs.. hihi!