Ga terug
Print
gnocchi uit oven met pesto van spinazie

Gnocchi uit de oven met pesto van spinazie

Cook Time 20 minuten
Servings 2 personen

Ingredients

  • 250 g gnocchi
  • 400 g verse spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g pecannoten ongebrand en ongezouten
  • 1 bol mozarella
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 snuf peper en zout naar smaak
  • pijnboompitten geroosterd, om te garneren

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Kook de gnocchi volgens de beschrijving op de verpakking en giet daarna af.

  3. Doe de helft van de spinazie, 2 teentjes knoflook, 70 gram pecannoten, een scheut olie en peper en zout (naar smaak) in de keukenmachine en vermaal deze tot een pesto.

  4. Verhit wat olie in de pan en bak de rest van de spinazie, tot deze is geslonken.

  5. Doe de gnocchi in een ovenschaal en roer de pesto en gebakken spinazier erdoorheen. Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel de blokjes over de schotel. Hak de overige pecannoten grof en strooi deze met de geroosterde pijnboompitten ook over de gnocchi heen.

  6. Bak de schotel zo'n 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, tot de mozzarella is gesmolten. Geniet ervan!