Ga terug
Print

Hartige banketletter met paprika en chorizo

Prep Time 10 minuten
Cook Time 15 minuten
baktijd 20 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 350 g (kippen)gehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 puntpaprika fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 75 g chorizo in kleine stukjes gesneden
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei geklopt
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Pel de knoflook en de ui en snijd deze fijn. Ontpit de paprika en snijd ook deze in fijne stukjes. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 3 minuten de chorizo en paprika toe en bak het geheel nog 2 minuten mee. Laat het geheel even afkoelen

  3. Rol intussen de rol bladerdeeg uit en snijd hem in de lengte doormidden. Zo krijg je twee even lange plakken. Leg deze plakken naast elkaar en laat een klein stukje overlappen. Zo krijg je een lange lap bladerdeeg. Druk het overlapte deel goed aan, zodat ze goed aan elkaar vast blijven plakken.

  4. Meng het afgekoelde paprikamengsel door het gehakt. Maak een lange worst van het gehakt (even lang als de lap bladerdeeg) en leg deze in het midden van het bladerdeeg. Vouw de lap om het gehakt heen en maak hem overal goed dicht. Je wil niet dat de letter gaat "lekken" in de oven.

  5. Draai de letter nu om (zodat de naad aan de onderkant ligt) en leg hem in de gewenste vorm op de bakplaat met bakpapier. Klop het ei en besmeer de letter met het ei, zodat hij een mooie glans krijgt tijdens het bakken.

  6. Bak de banketletter in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm. Dat is echt het lekkerst.