Ga terug
Print
hartige plaat pizza ei tonijn

hartige plaat pizza met ei en tonijn

calorieën per portie: 298
eiwit: 14,3 gram
koolhydraten: 14,6 gram
vezels: 1,1 gram
vetten: 19,9 gram

Prep Time 20 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 40 minuten
Servings 6
Calories 298 kcal
Author Kel

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 4 eieren
  • 30 g feta
  • 50 g zwarte olijven
  • zout en peper naar smaak
  • 1 handje verse peterselie fijngehakt
  • rucola om te garneren

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat hem even op kamertemperatuur komen. 

  2. Kook intussen de eieren hard. Ik kook het water van tevoren altijd in de waterkoker, zodat het wat sneller gaat. Ik kook de eieren in ca. 10 minuten gaar. Laat ze daarna even schrikken en goed afkoelen. Als de eieren klaar zijn, kun je aan de slag met je bladerdeeg.

  3. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Bestrijk de randen met een beetje water en vouw de randen een beetje naar binnen. Zo krijg je een "pizza" rand. Leg het bakpapier met het bladerdeeg op een bakplaat en prik over de gehele bodem gaatjes met een vork. 

  4. Laat het grootste deel van de tonijn uitlekken, maar bewaar een klein beetje olie. Smeer deze olie over de bodem van de pizza. Meng vervolgens de uitgelekte tonijn met de gehakte rode ui en de peterselie. 

  5. Haal de schaal van de eieren en snijd ze in mooie schijfjes. Dit werkt het beste met een eiersnijder, maar ik heb die thuis niet. Verdeel de plakjes ei over de plaat pizza en schep daar omheen het ui- tonijn mengsel. Verbrokkel nu de feta en verdeel die, samen met de zwarte olijven over de plaat pizza. 

  6. Bak de pizza nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven gaar, tot de randen mooi goudbruin kleuren. Garneer eventueel met wat rucola. Smakelijk!!