Ga terug
Print
spaanse rijstsalade met chorizo

Heerlijke rijstsalade met chorizo

calorieën (per portie): 379
eiwit: 11,2 gram
koolhydraten: 48,2 gram
vezels: 8,2 gram
vetten: 14,2 gram

Prep Time 20 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 35 minuten
Servings 6
Calories 379 kcal

Ingredients

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 2 rode paprika's in kleine blokjes
  • 1 vleestomaat in kleine blokjes
  • 15 zwarte olijven
  • 1 tl kurkuma
  • 250 gram tuinerwten uit de diepvries
  • 150 gram chorizo in kleine blokjes
  • 1 bosjes verse peterselie fijngehakt
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de verpakking Als de rijst gekookt is, doe je de warme rijst in een schaal en schep je de kurkuma er doorheen. De rijst krijgt nu de mooie gele kleur.

  2. Verwarm wat olie in de pan en wok de tuinerwten om en om. Haal de tuinerwten uit de pan, zet ze even weg en bak vervolgens de chorizo in de koekenpan mooi knapperig.

  3. Haal de chorizo uit de pan, snijd deze in blokjes. Meng de chorizo, olijven, blokjes tomaat en paprika, fijngehakte peterselie en de doperwten door elkaar.

  4. Schep het chorizo- groentemengsel door de gele rijst. Maak de salade af met een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout. Garneer met wat verse peterselie.