Ga terug
Print
granola met gevriesdroogde cranberries en tahin

Kruidige gingerbread granola met gevriesdroogde cranberries

Ingredients

  • 250 g havermout
  • 150 g amandelstiften
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 80 ml maple syrup
  • 80 ml olijfolie
  • 1 el tahin (cacao) Ik bestel die via Koro
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 g gevriesdroogde cranberries
  • zout naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden

  2. Doe in een kom de havermout, walnoten, amandelstiften, kaneel, gember en het zout. Meng de natte ingrediƫnten(olijfolie, maple syrup, tahin en het vanille-extract) en roer die daarna door de droge ingrediƫnten heen, tot alles goed gemengd is.

  3. Verspreid de granola over een bakplaat of in een ovenschaal. Bak de het mengsel in de voorverwarmde oven bruin in ca. 30minuten. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar, zodat alles goed kan mee bakken.

  4. Laat de granola afkoelen en voeg op het einde de cranberries toe.