Ga terug
Print
Indiase kip kerrie

Kruidige Indiase Kip Kerrie

calorieën (per portie): 383
eiwit (g): 27,9
koolhydraten (g): 4,2
vezels (g): 1,1
vetten (g): 29,5 

Prep Time 15 minuten
Cook Time 1 uur
Total Time 1 uur 15 minuten
Servings 4
Author Kel

Ingredients

  • 1 hele kip in stukken gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 laurierbladeren
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 3 cm verse gember fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • zout naar smaak
  • water om te stoven

om te garneren

  • 1 tl garam masala
  • verse koriander naar smaak

Instructions

  1. Doe de olie in de pan en bak de laurierbladeren en de komijnzaadjes tot de zaadjes gaan springen.

  2. Voeg nu de fijngesneden ui, gember, knoflook en rode peper toe en bak deze mee tot het geheel lichtbruin van kleur wordt.

  3. Voeg nu de kurkuma, chili- en korianderpoeder toe en bak het geheel tot de geuren goed vrijkomen. Doe dan de kip erbij en bedekt de stukken goed met het kruidenmengsel.

  4. Doe zout (naar smaak) en het water in de pan en stoof de kip kerrie met de deksel op de pan voor 1 uur.

  5. Garneer de kip met verse koriander en Garam masala. Super lekker!!