Ga terug
Print
mincemeat koffiebroodjes met glazuur

Mincemeat koffiebroodjes met glazuur

calorieën per portie: 152
eiwit (g): 2,4
koolhydraten (g): 23,1
vezels (g): 0,7
vet (g): 5,4

Prep Time 5 minuten
Cook Time 15 minuten
garneren 5 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 9
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 blikje croissantdeeg voor 6 croissants
  • 3 flinke el mincemeat
  • bakingspray om de schaal in te vetten

voor de garnering

  • 30 g poedersuiker
  • 2 el water
  • amandelstiften

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Rol het croissantdeeg uit en verdeel het over drie rechthoeken. Je moet dus steeds twee driehoeken aan elkaar vast laten zitten. Rol het deeg een beetje uit tot 3 evengrote rechthoeken.

  3. verdeel over elke rechthoek een flinke eetlepel mincemeat. Smeer het goed uit, zodat er overal een beetje op zit. Rol nu de rechthoeken op en snijd de rollen ieder in drie gelijke stukken. Je hebt nu 9 kleine rolletjes.

  4. Vet in een ovenschaal in met bakingspray en doe de rolletjes in de schaal. Bak de koffiebroodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Haal de schaal dan uit de oven en laat de broodjes een beetje afkoelen.

  5. Maak ondertussen het glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje en doe er steeds een heeel klein beetje water bij. Roer dat steeds goed door, tot de suiker is opgelost, maar wel mooi dik is. Het gaat nu echt om druppeltjeswerk. Dus doe het voorzichtig. 

  6. Garneer de broodjes met het glazuur en de amandelstiften. Je kunt de broodjes warm eten, maar koud zijn ze ook nog heel lekker!!