Ga terug
Print
mini saucijzenbroodjes met rode currypasta

Mini saucijzenbroodjes met rode currypasta

Servings 24 stuks

Ingredients

  • 1 ui gepeld en gesnipperd
  • 1 teen knoflook gepeld en fijngehakt
  • 400 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 el rode currypasta (van KoRo)
  • 1 beschuitje verkruimeld (of 75 g paneermeel)
  • 1 el vissaus
  • 8 plakjes (roomboter) bladerdeeg
  • 1 el olijfolie om in te bakken

Optioneel:

  • witte en zwarte sesamzaadjes
  • 3 el ketchup
  • 1 tl sriracha

Instructions

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Schep het mengsel in een bak en laat afkoelen.

  2. Meng het gehakt met 1 losgeklopt ei, de rode currypasta, het verkruimelde beschuit, vissaus en het sjalot-knoflookmengsel. Kneed het geheel goed door elkaar tot alles gemengd is. Zet het gehaktmengsel daarna 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verdeel het gehaktmengsel in 8 rolletjes die even breed zijn als een plakje bladerdeeg. Verwijder het papier van de plakjes.

  4. Leg op ieder plakje bladerdeeg een rolletje gehakt, iets boven de onderkant. Vouw daarna het bladerdeeg eroverheen en duw de naad aan de onderkant dicht met je vingers. Duw de rand daarna in met de tanden van een vork. Snijd ieder rolletje in 3 stukken. Zo krijg je 24 mini saucijzenbroodjes. Leg de 24 mini saucijzenbroodjes op je bakblik.

  5. Klop het tweede ei los. Bestrijk met een kwastje de mini saucijzenbroodjes met het eimengsel en bestrooi ze optioneel met witte en zwarte sesamzaadjes.

  6. Bak de mini saucijzenbroodjes 25 - 30 minuten in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. Laat ze nog wat langer staan als ze nog wat bleek zijn.

  7. Serveer de mini saucijzenbroodjes met een dipsaus van ketchup met sriracha.