Ga terug
Print
parelcouscous met radijs en warmgerookte zalm

Parelcouscous met radijsjes en warmgerookte zalm

Course Salad
Prep Time 10 minuten
Cook Time 10 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 3
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 200 g parelcouscous
  • 300 g warmgerookte zalm
  • 300 g radijsjes gehalveerd of in partjes
  • 1 citroen de zest
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 handje verse basilicum de blaadjes

Instructions

  1. Kook de parelcouscous zoals op de verpakking staat beschreven. Snijd ondertussen de radijsjes doormidden of in partjes, rasp de gele zest van de citroen en snipper een teentje knoflook. 

  2. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook voorzichtig aan (hij mag niet bruin worden). Voeg nu de radijsjes toe. Bak ze mee tot ze wat lichter van kleur worden. Voeg dan de blaadjes basilicum toe en bak ze mee tot ze geslonken zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Giet de couscous af en laat hem een beetje afkoelen. Roer het radijsjesmengsel en de citroenzest erdoorheen. Ik heb de zalm mooi bovenop de couscous gelegd voor de foto, maar twee tellen later heb ik de zalm fijngesneden en door de couscous geschept. Dat verdeelt wat gemakkelijker. Garneer met een takje basilicum. Zo lekker dit!!