Ga terug
Print
pastasalade met asperges, aardbeien en gerookte kip

Pastasalade met aardbeien en asperges

Servings 4

Ingredients

  • 1 citroen
  • 1 bosjes verse munt
  • 1 bosje verse basilicum
  • 400 g aardbeien
  • 250 g ricotta
  • 300 g (volkoren) farfalle
  • 150 g gerookte kip in reepjes
  • 50 g pistachenoten
  • 500 g witte asperges

Instructions

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges en de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat.   

  2. Hak intussen de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze goed en snijd ze doormidden (ik heb ze door vieren gesneden, want er zaten echt giganten tussen).Snijd de gerookte kipfilet, de basilicum en de munt in dunne reepjes.

  3. Meng de ricotta, de citroenrasp, het sap, de basilicum, munt en kip tot een saus (LET OP: bewaar een paar aardbeien voor de garnering) Breng de saus eventueel op smaak met wat zout en peper.Giet de pasta af, maar vang 250 ml van het kookvocht op. Giet de asperges ook af.

  4. Meng de asperges en de pasta met de saus en het kookvocht. Garneer de pastasalade met de resterende aardbeien en pistachenoten.