Ga terug
Print
Kuukskes soep: pastina, Italiaanse penicilline bij griep

Pastina, Italiaanse penicilline

Servings 4 porties

Ingredients

  • 1 pot kippenbouillon
  • 1 liter water
  • 4 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
  • 2 winterpenen geschild en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook gepeld en gesneden
  • 1 grote ui gepeld in gesneden
  • 200 g pastina of orzo zoals in dit recept
  • 1 ei geklutst
  • 1 klontje boter
  • 30 g Parmezaanse kaas geraspt

Om te serveren:

  • zwarte peper gemalen
  • 20 g Parmezaanse kaas geraspt

Instructions

  1. Meng de kippenbouillon en het water in een soeppan en zet op middelhoog vuur.

  2. Voeg de gepelde en gesneden groenten toe en breng aan de kook. Als het geheel kookt, dek je de pan gedeeltelijk af en laat je de soep ca. 30 minuten koken op middelhoog vuur.

  3. Zet het vuur uit en pureer het geheel met een staafmixer.

  4. Voeg de pastina of de orzo aan de bouillon toe en kook tot de pasta gaar is.

  5. Zet het vuur uit en laat je ei in de soep vallen. Roer direct en goed, totdat je sliertjes ei in je soep ziet.

  6. Voeg de boter en de geraspte kaas toe en roer alles goed door.

  7. Serveer de soep met wat extra gestrooide kaas en gemalen zwarte peper! Geniet van de soep en beterschap!