Ga terug
Print
tonijnsalade met rode peper, augurk en limoen

Pittige tonijnsalade met rode peper en limoen

Course lunch
Total Time 15 minuten

Ingredients

  • 1 blikje tonijn op water
  • 1/2 limoen de zest en het sap
  • 1/4 rode peper
  • 3 augurken
  • 2 takjes verse bieslook
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnpoeder

Instructions

  1. Laat het blikje tonijn uitlekken en schep de tonijn in een schaaltje.

  2. Snij de kopjes van de augurken af en snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes. Snijd ook de rode peper fijn. Ik laat de zaadlijsten er altijd in, maar die kun je eruit halen. Dan is het wat minder pittig.

  3. Meng nu alle ingrediƫnten goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Kei lekker als lunch of voor bij de borrel.