Ga terug
Print
Pizza peer en tonijn

Pizza met peer, geitenkaas en bacon

calorieën per portie: 935
eiwit (g): 38,7
koolhydraten (g): 108,2
vezels (g): 5,9
vet (g): 39,5 

Prep Time 15 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 1
Author Kel

Ingredients

  • 1 courgette pizzabodem van Magioni
  • 30 g Bettine geitenkaas
  • 1 peer in plakjes gesneden
  • 20 g crème fraiche
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ei
  • 4 plakjes bacon
  • 1 el honing
  • zout en (cayenne) peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. doe de crème fraiche, de fijngehakte knoflook, het ei en de blaadjes van twee takjes tijm in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Leg ondertussen de pizzabodem op een bakplaat en besmeer hem met het mengsel. Verdeel nu de plakjes spek en peer over de pizza en brokkel de geitenkaas erover. 

  4. Besprenkel tot slot de pizza met de honing en de blaadjes van het derde takje tijm. Strooi, voor een beetje pit en kleur, tot slot nog een beetje cayennepeper over de peer heen. 

  5. Bak de pizza nu ca. 15 minuten in de oven, tot de bodem gaar is, het ei gestold en de geitenkaas mooi verkleurd is. Smakelijk!!