Ga terug
Print

Pompoenpuree van geroosterde pompoen | herfsttip

calorieën (puree van 1 pompoen): 140
vet (g): 2
koolhydraten (g): 18
eiwit (g): 6
vezels (g): 10

Course Side Dish
Prep Time 5 minuten
Cook Time 45 minuten
Total Time 50 minuten
Servings 1 pompoen
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 flespompoen

Instructions

  1. Snijd met een lekker groot en scherp mes de kontjes van de pompoen af. De pompoen kan nu steviger blijven staan, waardoor hij makkelijker te snijden is.

    kuukskes pompoenpuree
  2. Verwijder de zaadjes en draadjes uit de pompoen. Gooi de pitten nooit weg want je kunt ze heerlijke roosteren. Het recept daarvoor kun je ook op de blog vinden (zie zoekfunctie).

    kuukskes pompoenpuree flespompoen
  3. Snijd de pompoen in 4 gelijke delen en verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. Leg de vier parten op een bakpapier en bak de stukken ongeveer 40-45 minuten gaar.

    pompoenpuree kuukskes
  4. Lepel de pompoen nu uit de schil en doe deze prakjes in een blender of keukenmachine. Pureer de stukken pompoen nu tot een gladde puree, en klaar!

    pompoenpuree kuukskes