Ga terug
Print
hartige pompoentaart met ham en pecannoten

pompoentaart met ham en pecannoten

Course Main Course
Prep Time 30 minuten
Cook Time 40 minuten
Total Time 1 uur 10 minuten
Servings 6
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 kleine flespompoen ca. 600 g
  • 200 g magere hamblokjes
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl tabasco
  • 3 el tomatenketchup
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 80 g pecannoten ongeroosterd
  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • bloem om de plank te bestrooien

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met wat boter.

  2. Verwijder de zaadlijsten uit de pompoen en snijd de pompoen in blokjes van 1 cm groot. Meng de pompoenblokjes met de hamblokjes, suiker, tabasco,ketchup, olie, zout en peper in een kom. Door de suiker wordt de pompoen straks extra lekker zoet. 

  3. Bekleed de quichevorm met het deeg. Druk de randen goed aan en rol het overtollige deeg weg. 

  4. Klop de eieren los et slagroom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel het pompoenmengsel over de taartbodem en giet het eimengsel eroverheen. Bak de taart in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 40 minuten.