Verhit een braadpan op het vuur en bak de spekreepjes (zonder vetstof) in de pan tot ze een beetje krokant zijn. Voeg nu olijfolie toe en bak de kippendijfilets en plakjes chorizo mee aan. Breng ze op smaak met zout en peper. Ik heb zelf geen zout gebruikt, omdat spek en chorizo al heel zout is, maar dat moet je echt even zelf proeven.
Voeg de uienringen, de geperste knoflook en paprika toe en bak ze mee, met de deksel op de pan. Voeg na 5 minuten de kikkererwten, tomatenblokjes, suiker, paprikapoeder en een deel van de peterselie toe. Blus het geheel af met de kippenbouillon en laat het gerecht op heel laag vuur ongeveer 2 uur sudderen. Het vlees zal bijna vanzelf uit elkaar vallen, maar je kunt de kip eventueel met de vork een handje helpen, door het te pluizen.
Garneer het vlees met wat extra peterselie als je het serveert. Maar op zo'n roze broodje, ligt het ook geweldig!!