Ga terug
Print
scrambled tofu kuukskes

Scrambled tofu met kruiden- ONTBIJT

Course Breakfast
Prep Time 10 minuten
Total Time 10 minuten
Servings 2
Author Kel

Ingredients

  • 300 g tofu
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl kurkuma
  • zout en peper naar smaak
  • sneetjes brood
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Haal de tofu uit de verpakking en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Dep de tofu nog extra droog met een vel keukenpapier en verkuimel de tofu met een vork of met je handen.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan. Doe de tofu, de kruiden en het zout en peper in de pan en roer het geheel goed door elkaar. De tofu zal nu mooi geel gaan kleuren. Bak het geel ongeveer 5 minuten. Doordat de tofu helemaal verkruimeld is, gaart hij best snel. 

  3. Rooster intussen wat sneetje brood. Als de tofu klaar is serveer je hem met de sneetjes brood en eventueel wat boter (let op. Dan is het niet meer vegan).