Ga terug
Print
shakshuka met havergrutten de Halm

Shakshuka met havergrutten

calorieën per portie: 578

eiwit: 28,9 gram

koolhydraten: 148,5 gram

vezels: 35,9 gram

vetten: 19,1 gram

Prep Time 5 minuten
Cook Time 25 minuten
Servings 2 personen
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 150 gram havergrutten
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 eieren
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml water

Om te garneren

  • verse groene kruiden
  • feta verkruimeld

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de roerbakgroente 3
    minuten.

  2. Voeg de kruidenmix toe en bak deze 2 minuten mee.

  3. Doe de grutten, tomatenblokjes en het water in de pan. Gaar de
    grutten 15 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren.

  4. Breek twee eieren in de saus. Doe de deksel op de pan en
    gaar de eieren 5 minuten.

  5. Garneer de Shakshuka met de feta en groene kruiden. Serveer warm.