Snijd het vanillestokje open en doe deze met de amandelmelk
en de rijst in een pan. Breng het geheel aan de kook en roer het mengsel
regelmatig door tot het wat is ingedikt. Let erop dat de rijst niet aankoekt, want
het kan ineens hard gaan. Voeg eventueel steeds een beetje melk of water toe, als het iets te hard gaat.
Als de pap is ingedikt, zet je het vuur op een lager pitje.
Haal het vanillestokje uit de pan en roer de koek- en speculaaskruiden en de
suiker (naar smaak) door de rijstpudding heen.
Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en smelt wat
kokosolie. Snijd de banaan in plakjes en bak de plakjes banaan met wat
kokosrasp in de pan met olie, tot ze goudbruin zijn. Hak de chocolade
pepernoten in grove stukken.
Serveer de Sinterklaas rijstpudding in een kom met de
plakjes banaan, de grof gehakte pepernoten en wat kokosrasp. Eventueel wat
extra chocolade maakt het helemaaaaal feestelijk!