Ga terug
Print
sinterklaas rijstpudding met pepernoten

Sinterklaas rijstpudding met pepernoten

Keyword ontbijt, rijstpudding, sinterklaas, sinterklaas recept
Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Servings 2
Author Kel

Ingredients

  • 100 g risottorijst
  • 500 ml amandelmelk
  • 1 vanillestokje of 1 tl vanille extract
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl rietsuiker

Om te garneren:

  • 1 banaan in plakjes gesneden
  • 1 handje chocolade pepernoten in grove stukken gehakt
  • kokosrasp naar smaak
  • 1 el kokosolie

Instructions

Zo maak je dit heerlijke Sinterklaas rijstontbijt:

  1. Snijd het vanillestokje open en doe deze met de amandelmelk
    en de rijst in een pan. Breng het geheel aan de kook en roer het mengsel
    regelmatig door tot het wat is ingedikt. Let erop dat de rijst niet aankoekt, want
    het kan ineens hard gaan. Voeg eventueel steeds een beetje melk of water  toe, als het iets te hard gaat.

  2. Als de pap is ingedikt, zet je het vuur op een lager pitje.
    Haal het vanillestokje uit de pan en roer de koek- en speculaaskruiden en de
    suiker (naar smaak) door de rijstpudding heen.

  3. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en smelt wat
    kokosolie. Snijd de banaan in plakjes en bak de plakjes banaan met wat
    kokosrasp in de pan met olie, tot ze goudbruin zijn. Hak de chocolade
    pepernoten in grove stukken.

  4. Serveer de Sinterklaas rijstpudding in een kom met de
    plakjes banaan, de grof gehakte pepernoten en wat kokosrasp. Eventueel wat
    extra chocolade maakt het helemaaaaal feestelijk!