Ga terug
Print

Smeuïge pruimencake met verse pruimen

Prep Time 20 minuten
Cook Time 1 uur
Total Time 1 uur 20 minuten
Servings 10
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 kg pruimen
  • 150 g roomboter gesmolten
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g rietsuiker
  • 150 ml melk
  • 275 g bloem gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • bakingspray om de vorm in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Was de pruimen, snijd ze in de lengte doormidden en haal de pit eruit. Smelt intussen de boter in een klein pannetje. 

  2. Let op: dit beslag kun je beter mixen met een garde. Mix de eieren, de suiker en vanillesuiker in een kom tot een schuimig mengsel. Zeef de bloem en meng deze, met het bakpoeder door het ei- mengsel. Schep en roer de gesmolten boter en de melk door het mengsel tot een dik beslag. 

  3. Vet een cakevorm in met bakingspray en giet het beslag in de vorm. Duw zoveel mogelijk pruimen met de snijkant in de cake. Ik hield anderhalve pruim over en die heb ik zo opgesnoept, haha. Strooi er nog een beetje rietsuiker overheen.

  4. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar in het midden van de oven. Bij mij ging de bovenkant best hard, dus ik heb er halverwege aluminiumfolie overheen gedaan. Maar dat verschilt waarschijnlijk per oven. 

  5. Laat de cake afkoelen op een rooster. Heerlijk!