Ga terug
Print
grinch recept: matcha marsepein maken

THE GRINCH RECEPT: matcha bonbons met marsepein

calorieën (per portie): 158

eiwit (g): 4,6
koolhydraten (g): 8,6
vezels (g): 2,7
vet (g) 11,3

Prep Time 30 minuten
Servings 8
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 2 el honing
  • 10 ml citroensap
  • 150 g witte amandelen of amandelmeel
  • 2 tl matcha groene theepoeder
  • 50 g witte chocolade
  • chocoladestiften rode en groene

Instructions

  1. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine als je hele amandelen hebt. Als je amandelmeel hebt, is dat niet nodig. Voeg de honing toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de helft van de matcha en naar smaak wat citroensap toe en draai vervolgens een bal van het "deeg". 

    Laat de marsepein nu in de koelkast opstijven 

  2. Smelt intussen de witte chocolade au bain marie en voeg hier de rest van de matcha aan toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zo krijgt de chocolade een mooie, lichtgroene kleur. 

  3. Verdeel de bol marsepein in acht gelijke delen en draai er bolletjes van. Druk de bolletjes vervolgens een beetje plat en doop ze in de gesmolten chocolade. 

  4. Als de chocolade is gestold, kun je de bonbons met de stiften versieren. Ik heb er voor het Grinch thema kleine hartjes op getekend, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen!