calorieën (per portie): 158
eiwit (g): 4,6
koolhydraten (g): 8,6
vezels (g): 2,7
vet (g) 11,3
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine als je hele amandelen hebt. Als je amandelmeel hebt, is dat niet nodig. Voeg de honing toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de helft van de matcha en naar smaak wat citroensap toe en draai vervolgens een bal van het "deeg".
Laat de marsepein nu in de koelkast opstijven
Smelt intussen de witte chocolade au bain marie en voeg hier de rest van de matcha aan toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zo krijgt de chocolade een mooie, lichtgroene kleur.
Verdeel de bol marsepein in acht gelijke delen en draai er bolletjes van. Druk de bolletjes vervolgens een beetje plat en doop ze in de gesmolten chocolade.
Als de chocolade is gestold, kun je de bonbons met de stiften versieren. Ik heb er voor het Grinch thema kleine hartjes op getekend, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen!