Ga terug
Print
vegan hawaï BOON burger chili

Vegan BOON Hawaï burger Met ananas

calorieën per portie: 359

eiwit: 14,9 gram

koolhydraten: 45,7 gram

vezels: 8,6 gram

vetten: 11,2 gram

Course Hoofdgerecht
Prep Time 10 minuten
Cook Time 10 minuten
Servings 2
Author Kel

Ingredients

  • 1 pakje BOON burgers chili
  • 2 hamburger vollen bijv. de paprika- chili bollen van No Fairytales Online
  • 2 stukken of schijven ananas
  • 1 verse jalapeno peper
  • 1/2 rode ui
  • 1 handje veldsla
  • olie om in te bakken

Voor de vegetarische variant

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl verse koriander fijngehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de hamburger bollen doormidden. Verhit een grillpan en leg de bollen met de snijkant 1 a 2 minuten in de pan, tot de broodjes een grillstreepje krijgen. Haal de broodjes uit de pan en leg apart.

  2. Snijd de stukken ananas in drieën en leg deze nu
    in de grillpan. Als je schijven hebt, kun je ze in hun geheel in de pan leggen.
    Bak de ananas tot ze een mooie grillstreep krijgen.

  3. Leg ondertussen de BOON burgers op een bakplaat
    en zet ze in de oven voor 10 minuten tot ze lekker knapperig zijn.

  4. Snijd de ui in ringen en de jalapeno in
    schijfjes.

  5. Nu kun je beginnen met bouwen. Neem de
    onderkanten van de broodjes en leg hier een handje veldsla, schijfjes ui, een
    BOON burger chili, de ananas en de jalapeno peper op. Doe als laatste de
    bovenkant van het broodje erop en klaar is je BOON Hawaï burger.

  6. OPTIONEEL: Hak de verse koriander
    fijn en meng deze met de Griekse yoghurt. Verdeel het sausje, vlak voor het
    serveren, over de burgers.