Ga terug
Print
stamppot truffelaardappels en BOON nuggets

VEGAN: stamppot van truffelaardappels en BOON nuggets

calorieën (per portie stamppot): 230
eiwit (g): 6,5
koolhydraten (g): 45,3
vezels (g): 7,3
vet (g): 0,9

calorieën (per portie nuggets): 161
eiwit (g): 7,4
koolhydraten (g): 15,4
vezels (g): 5,2
vet (g): 6,6

Prep Time 15 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 35 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 kg truffelaardappels
  • 125 g kikkererwten
  • 1 grote winterpeen
  • 2 rode uien
  • 100 g koolraap
  • 340 g BOON nuggets 2 verpakkingen
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 ml amandelmelk ongezoet

Instructions

  1. Schil de truffelaardappels en snijd ze in 2-3 stukken. Dit ligt eraan hoe groot de aardappels zijn. Die van mij waren vrij klein, dus ik sneed ze doormidden. Kook de truffelaardappels in ca. 15-20 minuten gaar. als je ze met een vork heel gemakkelijk kunt doorprikken, zijn ze gaar. 

  2. Snijd ondertussen de koolraap, winterpeen en uien in repen of kleine stukjes en bak deze met wat olie in de pan gaar. Je kun de groenten ook koken, maar ik vind bakken zelf veel lekkerder. 

  3. Als de aardappels klaar zijn, stamp je ze met de melk fijn. Als de aardappels wat droog blijven, doe je er wat meer melk bij. Roer vervolgens de gebakken groenten erdoorheen. Stamp ze niet mee, want dan worden alles paars. Laat de kikkererwten nog uitlekken en roer deze ook door de stamppot heen.

  4. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de nuggets 4-6 minuten op laag vuur. Je kunt ze ook in de oven, frietpan of airfryer bakken. Ik heb het in de gewone pan gedaan! Op de verpakkingen staat precies beschreven hoe je nog me kunt bereiden.

  5. Verdeel nu de stamppot en de nuggets over de borden. Smakelijk eten!