Ga terug
Print

Vegetarisch: gevulde paprika met champignons en spinazie

Course Main Course
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 2
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 2 puntpaprika's
  • 1 ui
  • 250 g (kastanje) champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g verse bladspinazie
  • 50 g geraspte kaas kies welke kaas je zelf lekker vindt
  • zout en peper naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Was de puntpaprika's en snijd ze door de helft. Ik probeer hem altijd zo te snijden dat je aan beide helften nog een stuk steel ziet. Lekker gezellig. Verwijder de zaadlijsten van de paprika.

  3. Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons in kleine blokjes (ongeveer 1 cm.) 

  4. Fruit de knoflook en uisnippers in een pan. Voeg later de champignons toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg nu de spinazie toe en roer deze door tot hij gesloken is. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  5. Haal het mengsel van het vuur. Leg de paprikapunten op een, met bakpapier beklede, bakplaat en verdeel het champignonmengsel over de 4 paprika-helften. Strooi de geraspte kaas eroverheen.

  6. Bak de paprika's in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Heerlijk!!