Ga terug
Print
Vietnamese kipsalade

Vietnamese Kipsalade

Ingredients

  • 300 g kippendijfilet reepjes
  • 200 g spitskool geraspt
  • 200 g wortel julienne / geraspt
  • 1 komkommer geraspt
  • 1 rode ui gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1/2 groene papaya geraspt
  • 1 rode peper naar smaak

Om te garneren:

  • Vietnamese dressing (zie recept op de blog)
  • verse munt
  • verse koriander
  • kroepoek
  • pinda's ongezouten en niet geroosterd

Instructions

  1. Kook de kip in bouillon totdat hij gaar is (ca. 10 minuten). Gooi de bouillon niet weg. Die kan je later nog voor soep of andere gerechten gebruiken. Laat de kip afkoelen.

  2. Rasp de komkommer. Snijd de rode ui in halve ringen. Doe nu de spitskool, peen julienne, ui en komkommer in een grote kom of schaal. Ris de blaadjes munt en koriander van een aantal takjes (naar wens), snijd een halve rode peper in ringetjes en hak ze fijn. Meng alle groenten, kruiden en de kip door elkaar.

  3. TIP: je kunt de koriander ook los serveren, want niet iedereen vind dit lekker. Voeg de fijngehakte kruiden aan de kom toe.

  4. Rooster de pinda's in een pan en hak ze fijn. Serveer de salade met de kroepoek, pinda's, dressing en kip. Garneer met verse munt en/of koriander en ga genieten!!