Ga terug
Print
wortelsalade met kikkererwten en pistache

Wortelsalade met kikkererwten en pistache

calorieën per portie: 274

eiwit: 10,7 gram

koolhydraten: 28,3 gram

vezels: 8,8 gram

vetten: 12,1 gram

Course Salade
Prep Time 15 minuten
Servings 4
Author Kel

Ingredients

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 300 gram bospeen geschild en in schijfjes gesneden
  • 40 gram pistache nootjes ongezouten
  • 1 rode paprika ontpit en in stukjes gesneden
  • 100 gram feta kaas in blokjes gesneden
  • 150 gram granaatappelpitjes
  • verse peterselie
  • verse munt
  • 1 sinaasappel de zest en het sap
  • 1 tl ras el hanout

Instructions

  1. Maak de bospenen schoon en snijd ze in plakjes. Verwijder de
    zaadjes uit de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de feta kaas in
    blokjes en doe dit alles met de granaatappelpitjes  in een grote schaal.

  2. Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur. Giet de
    kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Rooster de kikkererwten en de
    pistache nootjes (zonder olie) goudbruin. Laat ze iets afkoelen en voeg ze dan
    toe aan de schaal met wortel.

  3. Snijd de groene kruiden fijn. Snijd de schil (alleen het
    oranje deel) heel fijn. Meng het sap van 1 sinaasappel, de verse kruiden en de
    ras el hanout door elkaar en schenk deze over de salade. Roer alles goed door
    elkaar.

  4. Serveren maar. De volgende dag is de wortelsalade nóg
    lekkerder.

  5. TIP: je kunt trouwens ook andere groene kruiden gebruiken. Ik had bijvoorbeeld wat basilicum over en dat heb ik er ook bij gedaan. Maar bieslook of koriander is ook lekker. Kies groene kruiden die je gewoon zelf heel lekker vindt.