Ga terug
Print

zoete aardappel broccolisoep met harissa van Jamie Oliver

Ingredients

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
  • 500 gram zoete aardappel geschild en in grove blokjes van ca. 2 cm gesneden
  • 750 ml groente bouillon van 1 blokje
  • 1 broccoli
  • harissa naar smaak

Om te garneren

  • verse koriander

Instructions

  1. Laat een pan heet worden op het vuur, doe de olie erin en fruit de uienringen zacht en glazig.
    Bak nu de knoflook en de zoete aardappel even mee en voeg vervolgens de bouillon toe.

    ZOETE AARDAPPEL BROCCOLISOEP
  2. Breng het mengsel aan de kook en laat het 15 minuten koken. De aardappelstukjes moeten zacht zijn.
    Snijd de broccoli ondertussen in roosjes. De steel kun je, op het onderste kontje na, ook gewoon in kleine blokjes snijden. Die is namelijk ook eetbaar. Doe de blokjes steel als eerste in de pan en voeg daarna de roosjes erbij. Doe de deksel op de pan en laat de broccoli ca. 5 minuten meestomen.

    ZOETE AARDAPPEL BROCCOLISOEP
  3. Doe het hele mengsel nu in de keukenmachine en mix alles tot een mooi, glad mengsel. Of pureer met een staafmixer.

    ZOETE AARDAPPEL BROCCOLISOEP
  4. Garneer de soep met de harissa (naar smaak) en de koriander