Ga terug
Print
zomerse kwarktaart mat mango en passievrucht

Zomers kwarktaart met mango en passievrucht

calorieën per portie (uitgegaan van 1/6 taart): 281
eiwit: 28,3 gram
koolhydraten: 38,9 gram 
vet: 5,9 gram
vezels: 5 gram

Course taart
Prep Time 20 minuten
wachttijd 4 uur

Ingredients

  • 2 rijpe mango's in blokjes gesneden
  • 6 passievruchten
  • 1 kilo magere kwark
  • 8 medjool dadels ontpit
  • 40 g kokosolie
  • 75 g havermout
  • 40 g pecannoten
  • 12 velletjes gelatine

om te garneren

  • kleine blokjes mango
  • kokossnippers
  • 1/2 passievrucht

Instructions

  1. Doe de dadels, pecannoten, kokosolie en havermout in een keukenmachine en maal alles fijn tot een dikke massa. Bedek de bodem van een springvorm (ca. 22-24 cm) met het mengsel. Zorg ervoor dat de bodem mooi verdeeld wordt, zodat iedereen er evenveel van kan genieten! Zet de bodem in de koelkast.

  2. Schil 1 mango en snijd hem in hele kleine blokjes. 

  3. Week intussen 10 velletjes gelatine in koud water. De andere twee heb je later nodig. Verwarm intussen de kwark heel voorzichtig (HET MAG NIET KOKEN). Als de kwark lauwwarm is doe je de gelatine en de blokjes mango bij de kwark en meng je alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat de gelatine goed door het mengsel heen smelt. Je wilt geen vieze klontjes. Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Zet de taart nu weer terug in de koelkast.

  4. schil ondertussen de andere mango en snijd deze in blokjes. Pureer 3/4 van de mango (de rest is straks voor de garnering) en laat de andere twee gelatineblaadjes weken. Verwarm de puree in de pan en doe de gelatine erbij. Als de gelatine is opgelost haal je de pan van het vuur. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en roer dit door het mango mengsel. Laat een beetje afkoelen.

  5. Haal na 1 uur de taart uit de koelkast en verdeel voorzichtig het mango- passievrucht mengsel over de taart. Garneer met de resterende blokjes mango, de kokossnippers en een halve passievrucht. SMAKELIJK!