Een heerlijke, frisse salade, gemaakt door Miss Bloom Cooking. Volg haar op Instagram voor nog meer lekkere recepten.
Pak een grote schaal en vul deze met verse spinazie.
Snijd de komkommer, mango en rode peper vast in kleine stukjes. Leg dit wel apart van elkaar. De taugé en soja bonen kan je alvast over de spinazie strooien.
Verhit een wok pan met een scheut olijfolie. Als de pan goed heet is knijp een beetje knoflook spread in de pan en voeg de helft van de rode peper stukjes hieraan toe. Laat dit even op smaak komen en doe dan de garnalen er pas in. Schep goed om en giet een scheutje soja saus over de garnalen toe. De garnalen zijn klaar als er een mooi krokant laagje op te zien is.
Verhit ondertussen een grillpan en doe hier ook een scheutje olie in. Doe hetzelfde met de knoflook spread en de rest van de rode peper. Snijd de courgette in plakken Als de pan weer goed heet is voeg de courgette toe en grill deze mooi goudbruin. Zodra je garnalen en courgette klaar zijn kan de opmaak van de salade beginnen.
De stukjes mango en komkommer kunnen er nu bij en voeg daarna de garnalen pas toe. Zo krijgt de gehele salade de smaak van de garnalen. Mocht de saus van de garnalen niet genoeg zijn kan je nog een scheutje soja saus over de salade schenken.
Als laatste knijp je een halve limoen over de salade uit. De courgette serveer je op een apart bordje erbij voor een extra portie groenten. Eet dit uiteraard wel met de salade samen.
Het is een super lekker , makkelijk & gezond recept! Eet smakelijk!