Ga terug
Print
zomertip: zelf sangria maken

ZOMERTIP: zelf zomerse sangria maken

calorieën (per portie): 157
vet (g): 0,2
koolhydraten (g): 10,2
eiwit (g): 9,7

Prep Time 10 minuten
Total Time 10 minuten
Servings 11
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 citroen in schijfjes gesneden
  • 2 sinaasappelen in halve schijfjes gesneden
  • 1 granny smith appel in dunne plakjes gesneden
  • 1 liter (Spaanse) rode wijn
  • 200 ml cointreau
  • 1 1/2 liter bruiswater met citroensmaak

Instructions

  1. Snijd de citroen en sinaasappelen in dunne (halve) schijfjes en doe ze in een grote kan. Snijd de appel in flinterdunne plakjes en doe deze, met het zomerfruit in de kan erbij.

  2. Schenk de wijn, de cointreau en het bruiswater in de kan. Als het zomerfruit is ontdooid is de sangria in principe klaar, maar ik zou hem iets langer laten staan. Dan kan de wijn namelijk lekker in het fruit trekken. Serveer de sangria met ijsblokjes in leuke glazen. Geniet ervan!