Ik ben al een tijdje op zoek naar een lekker recept voor “gezonde” brownies. Ik heb al eens eerder vegan brownies gemaakt met pompoen. Maar ik wilde eens iets anders. En nou had ik op Pinterest regelmatig brownies voorbij zien komen met zwarte bonen. Maar op een een of andere manier, hield me dat een beetje tegen. Geen idee waarom, want ik probeer vaker ongebruikelijke ingrediënten. Uiteindelijk wilde ik er toch aan geloven.
Dus ik zocht op Pinterest wat recepten op, om te kijken wat mij lekker leek. En uit die verschillende recepten is dit recept gekomen. Ik vind ze heel goed gelukt. Lekker luchtig, weinig calorieën en echt een fluffy smaak. En dat gaat heel goed samen met de friszure frambozen en pecannoten.
zwarte bonen brownies met frambozen en pecannoten
calorieën (per portie): 103
vet (g): 4,5
koolhydraten (g): 7
eiwit (g): 4,7
Ingredients
- 265 g zwarte bonen uitlekgewicht
- 4 medjoul dadels
- 2 eieren
- 35 g cacaopoeder
- 2 el honing
- 2 tl bakpoeder
- kokosolie of bakingspray om de vorm in te vetten
om te garneren
- verse frambozen
- pecannoten ongebrand en ongezouten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Doe alle ingrediënten (behalve de olie of bakingspray) in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Vet een (brownie)bakvorm in met de kokosolie of bakingspray en giet het beslag er in.
-
Hak de pecannoten grof. Garneer de ongebakken brownie met de pecannoten en frambozen. Bak de brownie in de voorverwarmde oven gaar.
-
Haal na ca. 25 minuten de brownie uit de oven. Laat hem minimaal een half uur afkoelen en snijd er dan vervolgens 9 even grote brownies van. Smullen maar!